Warszawa. Odmrażanie gastronomii. Żeby już ZJEŚĆ
Miejsca gotowe, sala restauracyjna przemeblowana, dozowniki z płynem odkażającym prężą się w gotowości. Bistro ZJEŚĆ na Mokotowie od poniedziałkowego przedpołudnia czeka na pierwszych gości po pandemicznej przerwie. Wejść będzie mogło tylko dziewięć osób naraz.
Tłumy nie ruszyły szturmem. Może w kolejnych dniach powoli ośmielać się będą weganie spragnieni wspólnego biesiadowania.
Restauracyjna kuchnia pracowała cały czas, pełną parą. Na szczęście przez kilka miesięcy działania miejsce zdołało zyskać grono fanów, którzy zamawiali porcje na wynos w tych najtrudniejszych dla gastronomii tygodniach.
#
ZJEŚĆ to przyjemne bistro dla miłośników kuchni wegańskiej, ale tęskniących czasem za dawnymi smakami, lub tych, którzy jeszcze nie dokonali takiego wyboru, a chcą spróbować, czy wegańskie mięso jest zjadliwe. Można tam bowiem spróbować potraw z repertuaru mięsnego, jednak przygotowanych z szacunkiem dla natury i zwierząt. Kaczka, kurczak, sos bolognese - wszystko przygotowane z produktów roślinnych.
Obsługa bistro czeka na klientów. Pracownicy wierzą, że kolejne dni przyniosą ożywienie w lokalu. Z niewielkiej, klimatycznej salki trzeba było wynieść część stolików. Usiąść przy stole i zjeść posiłek w ZJEŚĆ będzie mogło tylko dziewięć osób jednocześnie.
Zobacz wideo: Restauracje od poniedziałku otwarte. Minister na razie się tam nie wybiera
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl