Trwa ładowanie...

Uwaga. Bakterie Salmonella spp. w jednej z partii tatara wołowego

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Chodzi o wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w jednej partii tatara wołowego wyprodukowanego przez Zakłady Mięsne Łuków S.A.3

TatarTatarŹródło: GIS
dl9tyf2
dl9tyf2

Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność pałeczek Salmonella spp. w jednej partii produktu pn. Tatar wołowy Auchan, 200 g. Spożycie żywności zanieczyszczonej Salmonella może prowadzić do choroby zwanej salmonellozą.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Skandaliczny czyn w Wejherowie. Nagranie pomogło złapać sprawcę

Szczegóły dotyczące produktu

Produkt – Tatar wołowy Auchan, 200 g

dl9tyf2

Numer partii: 2293008

Termin przydatności do spożycia: 30.08.2023

Wyprodukowano dla: Auchan Polska Sp. z o.o. ul. Puławska 46, 05-500 Piaseczno

Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A., ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli

Niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia o stwierdzonej nieprawidłowości (28.08.2023) producent wraz z dystrybutorem podjęli działania mające na celu wycofanie ze sprzedaży i utylizację wskazanej partii towaru. Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu.

Zalecenia dla konsumentów

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

dl9tyf2

Informacje na temat objawów związanych z zakażeniem Salmonella zawarte są na stronie internetowej https://www.gov.pl/web/gis/choroby-zakazne2 pod hasłem "SALMONELOZY DUROWE I JELITOWE".

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
dl9tyf2
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dl9tyf2
Więcej tematów