Trwa ładowanie...
doiy5tr
francja
20-12-2005 12:35

Podejrzenie bakterii E.coli we francuskim serze

Ser typu camembert wyprodukowany w Normandii we Francji wycofano z brytyjskich supermarketów w związku z podejrzeniami, że zawiera bakterię E.coli (pałeczka okrężnicy), która może powodować, m.in. zatrucia pokarmowe.

doiy5tr
doiy5tr

Brytyjska agencja czuwająca nad bezpieczeństwem żywności FSA (Food Standards Agency) poinformowała, że wycofany produkt stanowi potencjalne zagrożenie dla zdrowia.

Agencja FSA podała, że brytyjska sieć Waitrose jest wśród firm sprzedających ser wyprodukowany we Francji przez firmę Laiterie Fromagerie du Val d`Ay-Etablissement Reaux.

doiy5tr
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
doiy5tr
Więcej tematów