RegionalneWarszawaUW otwiera podyplomowe studia Kultura Kulinarna

UW otwiera podyplomowe studia Kultura Kulinarna

Studia będą trwać dwa semestry

UW otwiera podyplomowe studia Kultura Kulinarna

23.04.2014 18:26

Instytut Stosowanych Nauk Społecznych UW otwiera nowy kierunek studiów podyplomowych - Kultura Kulinarna. Studia będą trwać dwa semestry i mają na celu zapoznać studentów z kulturowym i społecznym kontekstem wytwarzania, dystrybucji, przetwarzania i konsumpcji żywności. Słuchacze zostaną wprowadzeni w całościowe ujęcia zagadnienia, obejmujące aspekty socjologiczne antropologiczne, historyczne oraz ekonomiczne i polityczne.

Zajęcia będą odbywać się w trybie niestacjonarnym (sobota/niedziela) wspomagane warsztatami terenowymi i zajęciami praktycznymi. Oferta studiów adresowana jest do przedstawicieli nauk społecznych (socjologia, antropologia. kulturoznawstwo, historia), jak również do profesjonalistów związanych z gastronomią, mediami i lokalną działalnością społeczną. Wiedza i praktyczne umiejętności nabyte podczas studiów mogą zostać wykorzystane przez dziennikarzy piszących o jedzeniu i prowadzących programy kulinarne, przez profesjonalnych bloggerów, pracowników organizacji pozarządowych zajmujących się zagadnieniami zdrowego żywienia i bezpieczeństwa żywnościowego, profesjonalistów związanych z marketingiem produktów i usług gastronomicznych a także związanych z turystyką. Studia organizowane są we współpracy z Muzeum Wilanowskim "Muzeum smaku" - czytamy w opisie kierunku.

Dwa semestry nauki na tym kierunku kosztują 5.000,00 PLN. Jacyś chętni?

Obraz
kierunekuwuniwersytet warszawski
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)