Pierwsza w Polsce restauracja z owadami - Co To To Je
Szokujące menu w polskiej restauracji - zdjęcia
Niezwykły przybytek działa w Warszawie
Szaszłyki z szarańczą, drewnojadem i larwą jedwabnika, prażone larwy mącznika na jadalnym talerzu z prasowanych otrębów czy ser camembert z larwami mącznika (jeśli klient sobie życzy - żywymi), podany na owocach duszonych w winie - takie niezwykłe "przysmaki" od kilkunastu dni można jeść w jedynej w Polsce restauracji, serwującej dania z owadów - "Co To To Je" w Warszawie.
W niektórych krajach świata, szczególnie azjatyckich, jedzenie owadów nie jest niczym niezwykłym i nie potrzeba do tego specjalnych restauracji. Czy jednak dla, znanych z raczej tradycyjnego gustu kulinarnego, Polaków taka propozycja to nie zbyt duża ekstrawagancja? Ci, którzy byli na tyle odważni, by spróbować "owadzich" dań, w większości je chwalą i przyznają, że chrupiące larwy przypominają... chipsy.
(WP.PL/meg)