RegionalneWarszawaWarsaw Restaurant Week(end). Zjemy taniej w dobrych restauracjach

Warsaw Restaurant Week(end). Zjemy taniej w dobrych restauracjach

Za trzydaniowe menu klienci zapłacą 39 zł, a połowa stolików w restauracjach będzie udostępniona gościom, którzy zalogują się na stronie wydarzenia

Warsaw Restaurant Week(end). Zjemy taniej w dobrych restauracjach

07.11.2014 18:57

Warszawiacy będą mieli szansę poznania najlepszych ofert stołecznych restauracji podczas Warsaw Restaurant Week(end), 7-9 listopada. *Tegoroczna, pierwsza edycja wydarzenia ma charakter pilotażowy. Jeśli się powiedzie, to w maju przyszłego roku odbędzie się po raz kolejny, w bardziej rozbudowanej - tym razem tygodniowej - formie. Zaplanowano, że *za trzydaniowe menu klienci zapłacą 39 zł, a połowa stolików w restauracjach będzie udostępniona gościom, którzy zalogują się na stronie * www.restaurantweek.pl* ** Rejestracja już się rozpoczęła!

Mamy nadzieję, że Warsaw Restaurant Week wejdzie do kalendarza atrakcji, które Warszawa będzie oferować mieszkańcom i turystom, każdego roku jako marka słynąca z wysokiego poziomu gastronomii” – podkreśla Maria Schicht, zastępca dyrektora Centrum Komunikacji Społecznej.

Tygodnie Restauracji cieszą się ogromnym powodzeniem w metropoliach całego świata, min ”Summerlicious” w Toronto, New York Restaurant Week, London Restaurant Week, czy Copenhagen Dining Week.

Uczestniczące restauracje to m.in.: U Fukiera, Słodki-Słony, Słony, My’o’tai, My’o’my, Sto900, Solec, Bydło i Powidło, La Tomatina, Bibenda, Przegryź, Chianti, Santorini, El Popo, Mandala Emilii, Mandala Etiudy, Krucza 8 i ½, Mercato Próżna, Mercato Piękna, 6/12, SAM, BY THE WAY, Kaskrut, Flambeeria, Dos Tacos, Delikatesy Esencja, Momu, Banjaluka, Aioli, Na Lato, Gar Jakubiaka, Superiore, Nabo.

Obraz
Zobacz także
Komentarze (0)