RegionalneWarszawaNowe miejsca: Cantina Di Luca

Nowe miejsca: Cantina Di Luca

"Ciasto, przygotowane w stylu romańskim robione jest na miejscu z najlepszych włoskich składników".

Nowe miejsca: Cantina Di Luca

20.02.2013 09:42

Cantina Di Luca to nowa (otwarta w styczniu) restauracja włoska. Nie jest to klasyczna pizzeria, ale rzeczywiście ta potrawa tutaj króluje. Pizze podzielono w menu na dwa rodzaje: czerwone (rosso), w których jest sos pomidorowy i białe (bianco), bez sosu. Ciasto do pizzy przygotowane jest w stylu romańskim (nie jest cienkie jak na południu Włoch, ale lekko grubsze, nie łamiące się) i jak piszą właściciele - robione jest na miejscu z najlepszych włoskich składników (mąka przyjeżdża a z Italii). Sercem restauracji jest porządny piec do pizzy.

Trzecią, główną potrawa lokalu jest Calzone czyli pieróg z pizzy. Ponadto antipasti (przekąski zimne), makarony w różnych odmianach, zupy i makarony. Wystrój Cantina Di Luca jest całkiem przyjemny, a ceny przystępne. Za podstawową pizzę z menu (rosso, Marinara) zapłacimy 19 zł. Za najtańszą typu bianco - 22 zł (Crostino). Zresztą restauracja oferuje różnego rodzaju promocje (w stylu: kupując dwie pizze, trzecią masz gratis). I jeszcze mała ciekawostka: często można spotkać tu detektywa Rutkowskiego, przyjeciela właściciela lokalu (zobacz zdjęcie ).

Jest możliwość rezerwacji (nie jest obowiązkowa), płatność kartą i dostęp wi-fi.

Cantina Di Luca
Górczewska 181
Godziny otwarcia: pon - czw 12.00-22.00,
pt - sob 12.00-23.00 (niedz do 22.00)
PROFIL restauracji.

Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)