Kolejna edycja festiwalu "Hi Hummus"
Hummus w wielu wariacjach smakowych od najlepszych polskich restauratorów i blogerów
15 marca br. odbędzie się trzecia odsłona festiwalu hummusu pod nazwą "Hi Hummus".
Przeczytajcie też: Festiwal Chlebów Świata
- Hummus jest tak smaczny i zdrowy, że warto aby każdy poznał jego smak, spróbował w kilku wersjach. Ciecierzyca oraz tahina używane do produkcji hummusu to idealne źródło białka oraz żelaza które w komplecie z witaminą C pozwolą nam stawić czoło wiosennemu przesileniu – opowiada Wawalove.pl organizator, Krzysztof Ryszewski.
Na tej imprezie będzie okazja, aby spróbować hummus w wielu wariacjach smakowych od najlepszych polskich restauratorów (między innymi Falafel Bejrut, Laflaf, Marrakesh Cafe) oraz blogerów, w ponad 40 odmianach smakowych. Nie zabraknie hummusu z pieczonym burakiem, hummusu z młodej ciecierzycy czy orientalnego z granatem. Amatorów słodyczy zapraszamy na degustację kilku odmian hummusu czekoladowego.
Będzie można również spróbować typowych arabskich dań. Ma być zdrowo i bardzo pysznie.
Strefę "Hi Hummus" uzupełni strefa Smacznego Targu - znajdziemy w niej pasty kanapkowe i do makaronów - pesto z oliwek i jarmużu, pasty z pieczonych warzyw, tapenady, adżika gruzińska, pasta marokańska, przetwory w słoikach, przystawki i faszerowane warzywa, potrawy orientalne, wegańskie oraz bezglutenowe. Nie zabraknie dobrego wina, naturalnego pieczywa, serów, oliwy oraz oliwek.
Organizatorzy zapraszają również na warsztaty robienia hummusu z Vegushką.
Kiedy: 15 marca (niedziela) 2015 r., godz.12:00 - 18:00
Gdzie: Znajomi Znajomych, ul. Wilcza 58a