Trwa ładowanie...
d3ysou6

Unia Europejska: z czego robi się parówki?

Europejczycy dowiedzą się wkrótce dokładnie, z czego robi się parówki, ale nie wiadomo, czy wiedza ta nie popsuje im apetytu.

d3ysou6
d3ysou6

Komisja Europejska zapowiedziała w czwartek zaostrzenie norm dotyczących podawania składu wyrobów mięsnych, chcąc skończyć z dotychczasową praktyką w tej dziedzinie, nie stosującą rozróżnienia między mięsem, tłuszczem zwierzęcym i tzw. podrobami.

Zgodnie z nowymi zasadami, które kraje członkowskie UE muszą uwzględnić w swoich aktach prawnych do końca przyszłego roku, termin mięso będzie mógł być używany wyłącznie jako określenie tkanki mięśniowej, a na opakowaniu trzeba będzie umieścić osobne informacje o wykorzystaniu do produkcji np. serc, wątróbek, płucek czy flaków. (kam)

d3ysou6
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ysou6
Więcej tematów