Trwa ładowanie...
dz6rvrw
Polskie restauracje z najwyższej półki. Trafiły do przewodnika Michelin

Polskie restauracje z najwyższej półki. Trafiły do przewodnika Michelin

W Budapeszcie odbyła się premiera najnowszego wydania kulinarnego Czerwonego Przewodnika Michelina "Main Cities of Europe 2018". Uwzględniono w nim 56 polskich restauracji. Recenzenci wyróżnili osiem nowych lokali. Reporter WP, Klaudiusz Michalec, odwiedził dwie z nich, by sprawdzić, czy nagroda była zasłużona.

W najnowszym czerwonym przewodnikuRozwiń

Transkrypcja:

W najnowszym czerwonym przewodniku micheliny pojawiło się wiele nowych polskich lokali tak naprawdę restauracji Przyszliśmy do jednej z nich kieliszki na Hożej by sprawdzić czy to wyróżnienie jest słuszne Dzień dobry Witam Wypadałoby Pogratulować dziękujemy To jest okropne Podobno to jest w tym lokalem Poszukać równowagi Pomiędzy tym co to jest lat a tak to to Jakie masz hasło przewodnie Tak to jest taka myśl hasło to jest rzeczywiście to co próbujemy robić Takim razie Chyba musimy porozmawiać przez Przy stoliku wtedy informacja zapraszam Marzenie o tym żeby trafić do takiego przewodnika No to chyba wszyscy rasta Restauratorzy na pewno w Warszawie mają takie tylko nie jest chyba marzenie marzenie Przede wszystkim dla dobrych restauratorów to abym goście A co jeżeli jest to jeszcze do tego nagroda to o czym Jesteś spełnieniem jakieś W pracy też świetnym świetnym Takim prezentem dla personelu dla załogi czekaliście na tą nagrodę i wiedzieliśmy na pewno że inspektor Odwiedził wiadomo kiedy Przewodniku że oni po pierwszej wizycie jakby ujawniają był tutaj przed serwisem tak 12:00 Danhen Kartę Informacje Manager Na pewno to jest sukces że po roku funkcjonowania restauracji Jednak znaleźliście się w tej czołówce Sukcesów na Hożej jest Dużo więcej Największe miasta Żary 18 zł I lubią to dlaczego właśnie lubią być Coś tutaj przyciąga Czym się pytanie bardziej dla gości ale to co my próbujemy I bardzo chcemy zrobić to samo stworzyć mi jesteś Gdzie Gdzie jest Świetna kuchnia Bardzo dobre wina Bardzo dobrze podane miejsce do którego my sami byśmy chętnie się wybrać Jaką kuchnię preferujesz Zasadnicza rzeczą jest to że chcemy pracować na polskich produktach dobrych produktach od dostawców Doskonale wiem jak pracują Wspólna całość tego co to OK no to w takim razie chyba czas najwyższy Może tak To jest dobry pomysł Omamy już zdania widzę Wygląda zapraszam tutaj jest dzisiaj mamy Tatar wołowy z trybu jesteśmy zgodni w całej w całej Warszawie podane z chipsami ziemniaczanymi umajone Szukam rzodkiewki A tutaj mamy drugą przystawkę nie ukrywam że jest to popisowa z naszego szefa Karola Pączek Faszerowany mięsem z kaczych udek A do tego taka fajna tapenada z grzybów Prażone orzechy na wierzchu pączek w takim wydaniu jeszcze się jeszcze się z czymś takim jest Nie spotkałam tutaj Na polskim na polskim rynku Mogę po prostu wiem Skoro to jest to takie wielkie wow no to spróbujmy oczywiście tak zapraszam Dobrze znam także bardzo proszę Dobrze to zaczniemy od tatara Jak bardzo dobra to zupełnie inny smak ma ten tata OK no to teraz zrobisz mi się za to drugie takie zadanie no oczywiście Ale to nie znaczy że że po prostu W innej formie i wszystko się Fajnie komponuje łączy No cóż Było pysznie klimatycznie nagroda zasłużona Czas odwiedzić Kolejną restauracje Dziękuję bardzo dzięki No tak ogromny Ogromny do nas Tak oczywiście że się cieszymy ale cały czas właściwie nie wierzymy wiesz bo to dopiero co się zobaczyło Zdecydowanie nie tak jak pisałem w ogóle gdzieś tam Naszym marzeniem było żeby się dostać do przewodnika a Jeszcze gorzej Wyróżnienie figur Mon to jest wyróżnienie za Stosunek jakości do ceny to o tyle duże wyróżnienie że jest Restauracje w Polsce które mają Z gumą Co podajecie do jedzenia Nie powiem że to jest nowoczesna kuchnia polska ale raczej są to smaki polskie Z elementami Kombinacjami Smakland Trochę znam wydaniu ale ale to nie jest tak że my wiesz przerabiamy jakieś zdanie zdanie które to ręce Na inne to są zupełnie nowe Dania Na podporze Sebastian Ledwo żyję z Polskich Dla nas dobrze znam Klucze Myślę że Krzesło takie doświadczenie tak To znaczy doświadczenie które się na wale wina jest Unikalne Nie ma tego W innym miejscu nie doświadczymy tego samego i teraz Albo nam się udaje Klientów Przekonać do tego ja nie czujesz Się podoba chcą tutaj wracać Albo ewentualnie mówię Nie no to nie jest dla mnie tak na razie na szczęście mam więcej klientów Słyszę mówię tak To jest dla mnie Śpij to ciężka praca powoduje że Właściwie codziennie w restauracji jest pełna Nie Narzekamy na brak Ale to nie zmienia faktu że cały czas trzeba pracować cały czas trzeba się starać żeby Utrzymywać tą jakość To doświadczenie poprawia To jeszcze nie koniec Czego mam życzyć Na kolejne lata Ja sobie życzę tak naprawdę Pełnych sal zadowolonych gości Wychodzę Uśmiechem na twarzy i chcą wracać Polecają ale wino swoim znajomym Musicie odwiedzić Zeznanie najprzyjemniejsze Panele Goście zadowolonych Dzięki wielkie
dz6rvrw
dz6rvrw
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj