Polskie restauracje z najwyższej półki. Trafiły do przewodnika Michelin
W Budapeszcie odbyła się premiera najnowszego wydania kulinarnego Czerwonego Przewodnika Michelina "Main Cities of Europe 2018". Uwzględniono w nim 56 polskich restauracji. Recenzenci wyróżnili osiem nowych lokali. Reporter WP, Klaudiusz Michalec, odwiedził dwie z nich, by sprawdzić, czy nagroda była zasłużona.
W najnowszym czerwonym przewodniku… Rozwiń
Transkrypcja:
W najnowszym czerwonym przewodniku micheliny pojawiło się wiele nowych polskich lokali tak naprawdę restauracji
Przyszliśmy do jednej z nich kieliszki na Hożej by sprawdzić czy to wyróżnienie jest słuszne
Dzień dobry
Witam
Wypadałoby
Pogratulować dziękujemy
To jest okropne
Podobno to jest w tym lokalem
Poszukać równowagi
Pomiędzy tym co to jest lat a tak to to
Jakie masz hasło przewodnie
Tak to jest taka myśl hasło to jest rzeczywiście to co próbujemy robić
Takim razie
Chyba musimy porozmawiać przez
Przy stoliku wtedy informacja zapraszam
Marzenie o tym żeby trafić do takiego przewodnika No to chyba wszyscy rasta
Restauratorzy na pewno w Warszawie mają takie tylko nie jest chyba marzenie marzenie
Przede wszystkim dla dobrych restauratorów to abym goście
A co jeżeli jest to jeszcze do tego nagroda to o czym
Jesteś spełnieniem jakieś
W pracy też świetnym świetnym
Takim prezentem dla personelu dla załogi czekaliście na tą nagrodę i wiedzieliśmy na pewno że inspektor
Odwiedził wiadomo kiedy
Przewodniku że oni po pierwszej wizycie jakby ujawniają był tutaj przed serwisem tak 12:00
Danhen
Kartę
Informacje Manager
Na pewno to jest sukces że po roku funkcjonowania restauracji
Jednak znaleźliście się w tej czołówce
Sukcesów na Hożej jest
Dużo więcej
Największe miasta Żary
18 zł
I lubią to dlaczego właśnie lubią być
Coś tutaj przyciąga
Czym się pytanie bardziej dla gości ale to co my próbujemy I bardzo chcemy zrobić to samo stworzyć mi jesteś
Gdzie
Gdzie jest
Świetna kuchnia
Bardzo dobre wina Bardzo dobrze podane miejsce do którego my sami byśmy chętnie się wybrać
Jaką kuchnię preferujesz
Zasadnicza rzeczą jest to że chcemy pracować na polskich produktach dobrych produktach od dostawców
Doskonale wiem jak pracują
Wspólna całość tego co to
OK no to w takim razie chyba czas najwyższy
Może tak
To jest dobry pomysł
Omamy już zdania widzę
Wygląda zapraszam tutaj jest dzisiaj mamy
Tatar wołowy z trybu jesteśmy zgodni w całej w całej Warszawie podane z chipsami ziemniaczanymi umajone
Szukam rzodkiewki
A tutaj mamy drugą przystawkę nie ukrywam że jest to popisowa z naszego szefa Karola
Pączek
Faszerowany mięsem z kaczych udek
A do tego taka fajna tapenada z grzybów
Prażone orzechy na wierzchu pączek w takim wydaniu jeszcze się jeszcze się z czymś takim jest
Nie spotkałam tutaj
Na polskim na polskim rynku
Mogę po prostu wiem
Skoro to jest to takie wielkie wow no to spróbujmy oczywiście tak zapraszam
Dobrze znam także bardzo proszę
Dobrze to zaczniemy od tatara
Jak bardzo dobra to zupełnie inny smak ma ten tata
OK no to teraz zrobisz mi się za to drugie takie zadanie no oczywiście
Ale to nie znaczy że że po prostu
W innej formie i wszystko się
Fajnie komponuje łączy
No cóż Było pysznie klimatycznie nagroda zasłużona
Czas odwiedzić
Kolejną restauracje
Dziękuję bardzo dzięki
No tak ogromny
Ogromny do nas
Tak oczywiście że się cieszymy ale cały czas właściwie nie wierzymy wiesz bo to dopiero co się zobaczyło
Zdecydowanie nie tak jak pisałem w ogóle gdzieś tam
Naszym marzeniem było żeby się dostać do przewodnika a
Jeszcze gorzej
Wyróżnienie figur Mon to jest wyróżnienie za
Stosunek jakości do ceny to o tyle duże wyróżnienie że jest
Restauracje w Polsce które mają
Z gumą
Co podajecie do jedzenia
Nie powiem że to jest nowoczesna kuchnia polska ale raczej są to smaki polskie
Z elementami
Kombinacjami
Smakland
Trochę znam wydaniu ale ale to nie jest tak że my wiesz przerabiamy jakieś zdanie zdanie które to ręce
Na inne to są zupełnie nowe Dania
Na podporze Sebastian
Ledwo żyję z
Polskich
Dla nas dobrze znam
Klucze Myślę że
Krzesło takie doświadczenie tak
To znaczy doświadczenie które się na wale wina jest
Unikalne
Nie ma tego
W innym miejscu nie doświadczymy tego samego i teraz
Albo nam się udaje
Klientów
Przekonać do tego ja nie czujesz
Się podoba chcą tutaj wracać
Albo ewentualnie mówię Nie no to nie jest dla mnie tak na razie na szczęście mam więcej klientów
Słyszę mówię tak
To jest dla mnie
Śpij to ciężka praca powoduje że
Właściwie codziennie w restauracji jest pełna
Nie Narzekamy na brak
Ale to nie zmienia faktu że cały czas trzeba pracować cały czas trzeba się starać żeby
Utrzymywać tą jakość
To doświadczenie poprawia
To jeszcze nie koniec
Czego mam życzyć
Na kolejne lata
Ja sobie życzę tak naprawdę
Pełnych sal zadowolonych gości
Wychodzę
Uśmiechem na twarzy i chcą wracać
Polecają ale wino swoim znajomym
Musicie odwiedzić
Zeznanie najprzyjemniejsze
Panele
Goście zadowolonych
Dzięki wielkie