Nasz Patronat: 3. Wege Festiwal Foodtruckowy
To ostatnia edycja przed sezonem zimowym!
17.10.2014 09:43
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Zapraszamy na trzeci już, największy w kraju zlot foodtrucków z jedzeniem wegetariańskim. Piękna pogoda zachęca do jesiennego piknikowania wśród kolorowych liści na Saskiej Kępie . Najlepsze bezmięsne burgery, dania obiadowe oraz desery, ostatnia edycja przed sezonem zimowym!
Zobacz też: Nowe miejsce: Kingston Town Patty
Podczas festiwalu będzie można spróbować między innymi pierożków tybetańskich z pary, wegetariańskich hotdogów w wersji japońskiej, curry z nerkowców, naleśników japońskich z wegańską śmietaną, ciast wegańskich od Dolce&Vegan, wegetariańskich burgerów w wielu wersjach, falafli, wegetariańskiej kuchni z Jamajki . Nie zabraknie również takich specjałów jak wegańskie flaki, wegańska paella, wegańskie sajgonki czy chilli sin carne.
Podczas pierwszej i drugiej edycji udało nam się skutecznie wprowadzić do oferty foodtrucków na stałe więcej wege propozycji takich jak śmietana ryżowa, mleko roślinne do kawy czy więcej wege opcji w menu codziennym. Udało nam również to, że duża ilość osób nie wege zachęciła się do spróbowania i polubiła burgery bez mięsa. Pracujemy dalej nad odmianą menu street foodu - mówią organizatorzy.
W strefie* Wege Bazaru* będzie można zakupić wspaniałe produkty do domu - naturalne pieczywo, ekologiczne warzywa, pierogi, miody, hummus, oliwki, przetwory, produkty australijskie, tureckie ( w tym rewelacyjne produkty do przygotowania domowego hummusu).
Dodatkowo będzie można podziwiać i zakupić prace polskich młodych *grafików!*
Zwierzęta podczas festiwalu są mile widziane.
Link do wydarzenia
Wystawców i foodtrucki, a także grafików zapraszamy do kontaktu na* wegefestiwal@gmail.com.*