Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych
Zjadą się wystawcy z Polski i krajów Europy, prezentując swoje rodzime produkty wykonywane według tradycyjnych przepisów. Bez sztucznych dodatków czy konserwantów
16.08.2013 09:02
Wakacje to czas, gdy większość z nas podróżuje i zbiera oraz przywozi pamiątki, także kulinarne. W niektórych smakach tak się rozkochujemy, że potem szukamy ich na rodzimym rynku. Okazją do takich poszukiwań będzie kolejna edycja Międzynarodowego Jarmarku Produktów Regionalnych, która odbędzie się w dniach 16–18 sierpnia.
Na Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych zjadą się wystawcy z Polski i krajów Europy, prezentując swoje rodzime produkty, wykonywane według tradycyjnych przepisów, bez sztucznych dodatków czy konserwantów. Będzie można kupić przepyszne pieczywo, wędliny oraz sery, a do tego smaczne nalewki, wina i piwa regionalne.
Do tego chleb, przygotowywany na zakwasie, razowy, pełnoziarnisty, pyszny! Nie zabraknie także regionalnych przysmaków z Węgier, Chorwacji czy Bułgarii. Będzie można rozkoszować się smakiem oryginalnej oliwy z oliwek, serów wyrabianych według tradycyjnych receptur czy win i nalewek, które przypomną smaki podróży.