Zupa parzybroda
Zupa parzybroda w Ksi臋dze Rekord贸w Guinnessa?
None
Jedena艣cie i p贸艂 tysi膮ca litr贸w zupy parzybrody chc膮 uwarzy膰 kucharze w Sosnowcu. Rozpocz臋艂o si臋 wielkie krojenie tego, co w zupie znale藕膰 si臋 powinno. Do ogromnego kot艂a zostanie wrzucone m.in. 500 kg pokrojonego boczku, 300 kg podgardla w臋dzonego, 200 kg s艂oniny, 2,5 tony kapusty, ponad ton臋 ziemniak贸w. Pieprzu do smaku ma by膰 100 kg, soli - 120 kg. Gotowanie zako艅czy si臋 w czasie fina艂u Wielkiej Orkiestry 艢wi膮tecznej Pomocy w Sosnowcu. Organizatorzy maj膮 nadziej臋 trafi膰 ze swoj膮 parzybrod膮 do Ksi臋gi Rekord贸w Guinnessa.