Nowe miejsce: Gli Italiani
Odrobina Włoch w samym sercu Mokotowa
41 gatunków pizzy, 35 różnych sosów - taką ofertę ma dla nas nowa pizzeria, otwarta niedawno przy ul. ul. Rejtana 17 (na Mokotowie).
Nie bez przyczyny lokal nazywa się "Gli Italiani" (po włosku: Włosi). Szefem kuchni restauracji jest Massimo Mauri (na zdjęciu poniżej), kucharz z wieloletnim doświadczeniem (zagorzały kibic AC Milan). Za pizzę odpowiada Alessandro pizzaiolo (czyli specjalista od pizzy), który przyjechał do Warszawy z Neapolu.
Codziennie dostaniemy tu dania z ryb i owoców morza, pizze, sałatki, przystawki, pasty i wszelkie inne dania z różnych zakątków Włoch, przygotowane wedle prawdziwych, włoskich przepisów i na bazie najwyższej jakości składników przywiezionych specjalnie z Italii.
Ceny bardzo przystępne: pizza już od 14 złotych, najdroższa kosztuje ponad 30. Makarony od 16 zł, jest również oferta lunchowa - codziennie w godz. 12.00 -15.00 można zjeść dwudaniowy obiad za 19 zł. Dla tych, którzy muszą podczas jedzenia pracować jest darmowe Wi-Fi.
Gli Italiani
ul. Rejtana 17, Warszawa
Godziny otwarcia: codziennie 11.00-22.00
STRONA internetowa