Ruszył tradycyjny Festiwal Pierogów na Małym Rynku w Krakowie
Rozpoczęła się wielka, kulinarna impreza. Tegoroczny Festiwal Pierogów potrwa do niedzieli, a najlepsi restauratorzy powalczą o statuetkę Kazimierza Wielkiego (nagroda publiczności) i nagrodę jury - statuetkę św. Jacka z Pierogami.
12 sierpnia na Małym Rynku rozpoczął się tradycyjny Festiwal Pierogów. Potrawy będzie można kupować od rana, a o godz. 16.00 rozpocznie się program artystyczny oraz warsztaty kulinarne dla dzieci.
W czwartek odbędzie się także konkurs na najsmaczniejsze pierogi, w którym wyłoniony zostanie laureat jury.
W piątek, oprócz występów artystycznych i warsztatów odbędzie się również konkurs na najsmaczniejsze pierogi, w którym wyłoniony zostanie laureat nagrody publiczności. Festiwal Pierogów zakończy się w niedzielę, 16 sierpnia, wtedy też (o godz. 12.00) zostaną ogłoszone oficjalne wyniki oraz rozdane statuetki - Kazimierza Wielkiego (nagroda publiczności) i nagrodę jury - statuetkę św. Jacka z Pierogami (nagroda jury).
Na zakończenie festiwalu wystąpi gość specjalny – Krystyna Giżowska.
Byłeś świadkiem lub uczestnikiem zdarzenia? .