Trwa ładowanie...
dzcavzg
Jak naprawdę wygląda praca na statku? Spędziliśmy 48 godzin z załogą promu

Jak naprawdę wygląda praca na statku? Spędziliśmy 48 godzin z załogą promu

Jak wygląda życie na statku? Dziennikarz Wirtualnej Polski Jakub Bujnik postanowił to sprawdzić i ruszył w rejs promem z Gdańska do Szwecji. W trakcie podróży zwiedził centrum dowodzenia statku, dowiedział się, ile spala tak wielka maszyna, oraz jak przygotować jajecznicę dla 500 osób. Kulisy pracy na promie zdradziła załoga promu Stenaline. - Niestety, nie mamy już map papierowych, taki jest postęp czasu - komentuje kapitan Wojciech Jurgas. Wyjaśnił także, jakie są różnice między promem, statkiem a okrętem oraz wskazał, gdzie leży serce statku - na mostku czy w maszynowni. Jak na statku utrzymują się wazony? Jaka piosenka gra pasażerom przed wpłynięciem do portu? Obejrzyj materiał i sprawdź, jak wygląda praca marynarza od kulis.

dzcavzg
dzcavzg
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj