Wykwintny Sylwester u Magdy Gessler. Tyle kosztuje kolacja "U Fukiera"
Sylwestrowa noc zbliża się wielkimi krokami. To ostatnie chwile, by zarezerwować miejsce na tę wyjątkową noc. Magda Gessler z tej okazji przygotowała w swojej restauracji "U Fukiera" specjalne menu. Mamy cennik.
Do Sylwestra zostało zaledwie kilka dni. To już ostatni dzwonek, na zorganizowanie sobie miejsca na spędzenie sylwestrowej nocy. Nie będzie jednak łatwo. Wiele lokali organizujących szampańską zabawę zamknęło już rezerwacje. Atrakcyjne cenowo miejscówki rozeszły się w tym roku jak świeże bułeczki.
Jedna z najsłynniejszych polskich restauratorek wyszła naprzeciw oczekiwaniom osobom, które w ostatniej chwili zdecydowały się na świętowanie ostatniego dnia roku w lokalu gastronomicznym.
W mediach społecznościowych warszawskiej restauracji "U Fukiera" nadal pojawia się informacja, o możliwości rezerwacji miejsc. Menu brzmi bardzo zachęcająco, lecz na taką zabawę niewiele osób będzie mogło sobie pozwolić. Cena przyprawia o zawrót głowy.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Czeka nas powrót maseczek? Tak radzi lekarz
Lokal na swoim facebookowym profilu zaprezentował menu degustacyjne w dwóch wariantach - mięsnej oraz wegańskiej. Obie oferty składają się z samych wykwintnych i apetycznie brzmiących dań. To, co może odebrać apetyt, to cena. Za pierwszy wariant mięsożercy muszą zapłacić 475 zł od osoby, z kolei weganie za drugi nieco mniej, bo 325 zł (również od osoby).
Trwa ładowanie wpisu: facebook
Impreza u Magdy Gessler nie należy do najtańszych
Noworoczne menu degustacyjne w knajpie Magdy Gessler stworzono tylko dla "wybranych". Nie każda para może pozwolić sobie na wydatek rzędu 650-950 zł. Warto zaznaczyć, że ceny nie obejmują napojów ani alkoholu, które klienci będą musieli dokupić osobno.
Na sylwestrowy wieczór Magda Gessler zaplanowała m.in. foie gras, carpaccio z jelenia czy grasicę cielęcą. Weganie z kolei będą mogli skosztować carpaccio z buraka, bakłażana z truflami czy ratatouille. Goście będą mogli uraczyć się ekskluzywnym szampanem Moët&Chandon (ok. 300 zł za 750 ml). Na takie przyjemności pozwolą sobie z pewnością najwięksi fani kuchni słynnej restauratorki czy osoby, które lubią wykwintne dania.