Trwa ładowanie...

Wykwintny Sylwester u Magdy Gessler. Tyle kosztuje kolacja "U Fukiera"

Sylwestrowa noc zbliża się wielkimi krokami. To ostatnie chwile, by zarezerwować miejsce na tę wyjątkową noc. Magda Gessler z tej okazji przygotowała w swojej restauracji "U Fukiera" specjalne menu. Mamy cennik.

Sylwester u Magdy GesslerSylwester u Magdy GesslerŹródło: AKPA
dkk4ix6
dkk4ix6

Do Sylwestra zostało zaledwie kilka dni. To już ostatni dzwonek, na zorganizowanie sobie miejsca na spędzenie sylwestrowej nocy. Nie będzie jednak łatwo. Wiele lokali organizujących szampańską zabawę zamknęło już rezerwacje. Atrakcyjne cenowo miejscówki rozeszły się w tym roku jak świeże bułeczki.

Jedna z najsłynniejszych polskich restauratorek wyszła naprzeciw oczekiwaniom osobom, które w ostatniej chwili zdecydowały się na świętowanie ostatniego dnia roku w lokalu gastronomicznym.

W mediach społecznościowych warszawskiej restauracji "U Fukiera" nadal pojawia się informacja, o możliwości rezerwacji miejsc. Menu brzmi bardzo zachęcająco, lecz na taką zabawę niewiele osób będzie mogło sobie pozwolić. Cena przyprawia o zawrót głowy.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Czeka nas powrót maseczek? Tak radzi lekarz

Lokal na swoim facebookowym profilu zaprezentował menu degustacyjne w dwóch wariantach - mięsnej oraz wegańskiej. Obie oferty składają się z samych wykwintnych i apetycznie brzmiących dań. To, co może odebrać apetyt, to cena. Za pierwszy wariant mięsożercy muszą zapłacić 475 zł od osoby, z kolei weganie za drugi nieco mniej, bo 325 zł (również od osoby).

Impreza u Magdy Gessler nie należy do najtańszych

Noworoczne menu degustacyjne w knajpie Magdy Gessler stworzono tylko dla "wybranych". Nie każda para może pozwolić sobie na wydatek rzędu 650-950 zł. Warto zaznaczyć, że ceny nie obejmują napojów ani alkoholu, które klienci będą musieli dokupić osobno.

Na sylwestrowy wieczór Magda Gessler zaplanowała m.in. foie gras, carpaccio z jelenia czy grasicę cielęcą. Weganie z kolei będą mogli skosztować carpaccio z buraka, bakłażana z truflami czy ratatouille. Goście będą mogli uraczyć się ekskluzywnym szampanem Moët&Chandon (ok. 300 zł za 750 ml). Na takie przyjemności pozwolą sobie z pewnością najwięksi fani kuchni słynnej restauratorki czy osoby, które lubią wykwintne dania.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
dkk4ix6
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dkk4ix6
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj