Nowe miejsce: W Gruncie Rzeczy
Burgery z buraka, paprykarz bez ryby i majonez bez jajka! W stolicy pojawi się nowy lokal z kuchnią wegańską!
22.10.2013 12:39
W Gruncie Rzeczy pojawi się już 26 października się na Hożej 62 i będzie tam można zjeść po wegańsku. Lokal szykowany jest w jednym z tamtejszych basmentów, a znajdziecie go kierując się w stronę popularnego (o ironio!) lokalu Meat Love .
Co tam zjemy? Kanapki z grillowanych warzyw, pasztety, kotleciki na bazie kaszy, makaron z cukinii, dostaniemy tam nawet majonez (zrobiony bez jajek!) i paprykarz (zrobiony bez ryby!). Ponadto klasycznie: zupy i drugie dania. Wybór jest naprawdę spory.
Lokal otworzyły dwie, sympatyczne dziewczyny, które mają nadzieję, że wpadną do nich nie tylko weganie.
- Zwykle kuchnia wegańska kojarzy nam się z kuchnią orientalną. U nas dostaniecie tradycyjne smaki polskie, tyle że wegańskie. - Mówi nam Ula Gronowska, jedna z właścicielek. - To, że weganie do mnie przyjdą to wiem, ale chcemy też pokazać mięsożercom, że daniem wegańskim można się porządnie najeść.
Ceny w przedziale 10-15 zł, więc przyzwoite. Menu będzie wciąż urozmaicane, a dziewczyny są otwarte na sugestie klientów.
W Gruncie Rzeczy
Hoża 62
Strona internetowa lokalu.