Trwa ładowanie...
dddxx3p
francja
20-12-2005 12:35

Podejrzenie bakterii E.coli we francuskim serze

Ser typu camembert wyprodukowany w Normandii we Francji wycofano z brytyjskich supermarketów w związku z podejrzeniami, że zawiera bakterię E.coli (pałeczka okrężnicy), która może powodować, m.in. zatrucia pokarmowe.

dddxx3p
dddxx3p

Brytyjska agencja czuwająca nad bezpieczeństwem żywności FSA (Food Standards Agency) poinformowała, że wycofany produkt stanowi potencjalne zagrożenie dla zdrowia.

Agencja FSA podała, że brytyjska sieć Waitrose jest wśród firm sprzedających ser wyprodukowany we Francji przez firmę Laiterie Fromagerie du Val d`Ay-Etablissement Reaux.

dddxx3p
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dddxx3p
Więcej tematów