ŚwiatNa obiad - skorpion, na deser - mrówki

Na obiad - skorpion, na deser - mrówki

Otwarta w poniedziałek w Londynie restauracja
próbuje przyciągnąć klientów żądnych kulinarnych nowinek,
proponując im dania złożone wyłącznie z owadów, kwiatów oraz mięs
egzotycznych zwierząt.

30.04.2002 | aktual.: 22.06.2002 14:29

Pomysłodawcą jest 26-letni biznesmen amerykański, Todd Dalton. Nazwę nowej placówki gastronomicznej "Edible" ("Jadalne") zaczerpnął od nazwy firmy, którą założył w 1998 roku w celu importowania egzotycznej żywności.

Nasza klientela jest młoda, otwarta, czuje smak przygody - oświadczył Dalton, globtroter, który inspirację dla nowego pomysłu znalazł w trakcie licznych podróży po Azji. Ludzie, którzy tu przyjdą, nie odczuwają strachu przed spróbowaniem czegoś nowego, to naprawdę sprzyja wspólnemu biesiadowaniu i odprężeniu - przekonuje.

"Edible", placówka, w której jest restauracja, bar i sklep, proponuje tak zaskakujące dania jak filet z krokodyla na słodko- słono, sałatka z płatków róży i geranium, ciasto z mrówkami i śmietaną z mleka bawolego, czy skorpiony w czekoladzie. (ck)

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)