Wykwintna komunia u Magdy Gessler. Tyle kosztuje przyjęcie "U Fukiera"

Sezon komunijny za pasem. To ostatnie chwile, by zarezerwować miejsce na tę wyjątkową uroczystość. Magda Gessler z tej okazji przygotowała w swojej restauracji "U Fukiera" specjalne menu. Wiemy, ile trzeba zapłacić za "talerzyk".

Komunia u Magdy Gessler. Zostały ostatnie miejsca
Komunia u Magdy Gessler. Zostały ostatnie miejsca
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | AKPA

Do rozpoczęcia sezonu komunijnego zostało zaledwie kilka dni. To już ostatni dzwonek, na zorganizowanie sobie miejsca na spędzenie tej wyjątkowej uroczystości. Nie będzie jednak łatwo. Wiele lokali organizujących tego typu przyjęcia zamknęło już rezerwacje. Atrakcyjne cenowo miejscówki rozeszły się jak świeże bułeczki.

Jedna z najsłynniejszych polskich restauratorek wyszła naprzeciw oczekiwaniom osobom, które w ostatniej chwili zdecydowały się na organizację rodzinnego przyjęcia w lokalu gastronomicznym.

Jak dowiedział się Super Express, w jednej z restauracji Magdy Gessler ("U Fukiera" w Warszawie) pozostały jeszcze ostatnie wolne terminy na maj i czerwiec. Należy jednak pamiętać, że ceny tam są dość wysokie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Komunia u Magdy Gessler. Nie każdy może pozwolić sobie na taki wydatek

Menu komunijne swoim cennikiem może przyprawić o zawrót głowy. W restauracji "U Fukiera" najtańszy wariant menu zaczynają się od 330 złotych za osobę, a najdroższa opcja to 390 złotych. Restauracja oferuje również menu wegetariańskie, co jest już standardem w wielu lokalach.

Rezerwując miejsce w "U Fukiera", można liczyć na kompleksową obsługę oraz czas spędzony w rodzinnej atmosferze. Według znawców, wybierając takie miejsce, płaci się za przywilej bycia częścią środowiska, które cieszy się dobrą sławą.

Ceny w lokalach, które noszą nazwisko Magdy Gessler, są znane z ich wysokiego poziomu. Jak sama gwiazda TVN podkreśla, wynikają one z jakości podawanych potraw. Restauracja "U Fukiera" ma także świetną lokalizację - znajduje się w samym sercu Starego Miasta w Warszawie.

Pierś z kaczki marynowana w rozmarynie podana na sosie śliwkowym w towarzystwie buraczków concasse i tradycyjnych kopytek z masłem, rumiany rosół na wielu mięsach z jarzynami, serwowany z domowymi kluskami, czy carpaccio z polędwicy marynowanej w imbirze i pieprzu to tylko przykładowe dnia oferowane w lokalu "U Fikiera" w ofercie za 390 złotych.

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (26)