Wrocław. Restaurant Week. ”Wiwat goście”
Wiosenna edycja festiwalu restauracyjnego w nadal trudnym dla gastronomii czasie. Przez dwa tygodnie, do 30 czerwca, w wybranych lokalach będzie można zamówić specjalne menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru w festiwalowej cenie 49 zł.
17.06.2020 | aktual.: 01.03.2022 13:25
To impreza, w której biorą udział restauracje z całej Polski. W tej edycji jest ich ponad 300. Wśród wrocławskich miejsc są między innymi znane festiwalowym gościom Alyki, Art Restauracja i Kawiarnia, Hint Food & Drinks czy Mama Manousch Tagine Bar & Restaurant oraz uczestniczące po raz pierwszy Pod Papugami, Pumo di Puglia czy Menu Motto.
To dobry sposób i dla gości, i dla knajp. Klienci, nawet ci rzadziej jadający na mieście mogą zapoznać się z ofertą lokalu bez szoku finansowego, a restauracje mogą zyskać nowych gości, czasem nawet bywalców.
Wrocław. Restaurant Week z wielkim podziękowaniem
Wiosenna edycja przebiega pod hasłem #WiwatGoście. Najbardziej w czasach pandemii brakowało nam wyjścia do restauracji ze znajomymi - to wyznawało wielu Polaków, uwięzionych w domach lock downem.
Tymczasem powrót do życia restauracyjnego nie jest aż tak tłumny, jak można było oczekiwać. Nadal jeszcze podchodzimy do takich aktywności z ostrożnością. Restauracje są wdzięczne za każdy gest solidarności ze strony bywalców. Restaurant Week jest takim podziękowaniem. - Chcemy wyrazić wdzięczność wobec gości za to, że tak licznie wracają do ukochanych restauracji, wspierają je i pomagali im na różne sposoby przetrwać ten najtrudniejszy czas - zaznaczają Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.
W ramach podziękowania za wsparcie każdy pełnoletni gość dostanie drinka z tonikiem, a wszyscy bez wyjątku także butelkę Coca-Coli. Pierwsze 10.000 osób w całej Polsce, płacące BLIKiem za rezerwację festiwalowych miejsc, otrzyma 10 złotych zniżki.
Na uczestników, przybywających do festiwalowych restauracji czekają jeszcze inne atrakcje, konkurs recenzenci i fotograficzny. Instrukcje, jak wziąć w nich udział, czekać będą na restauracyjnych stolikach.
W ofercie będą dania z kuchni polskiej i wielu kuchni świata, dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji trzeba rezerwować online na stronie festiwalu www.RestaurantWeek.pl.
Organizatorzy zapewniają, że restauracje biorące udział w Restaurant Week podpisały specjalną kartę, zobowiązującą do zachowania wszyskich zasad sanitarnych.