Rusza cykliczny targ spożywczy "Z miłości do jedzenia"
Od dziś do niedzieli w podziemiach Domu Jabłkowskich przy Brackej 25
14.02.2014 11:36
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Cykliczny targ spożywczy, który będzie się odbywał co tydzień, w każdy weekend, rusza dziś, 14 lutego pod hasłem "Z miłości do jedzenia".
Czytaj również: Warszawskie inicjatywy: Skrzynka z Pola
Podczas wydarzenia będzie okazja, aby kupić zdrową i ekologiczną żywność (owoce, warzywa, wegańskie słodycze, soki, sery, wędliny, wypieki, nabiał).Odbędą się również warsztaty, zajęcia dla dzieci, spotkania, planowana jest specjalna strefa relaksu. Wszystko to na dużej przestrzeni specjalnie zaprojektowanej przez artystów z kolektywu No Muda.
Targ będzie czynny w każdy weekend, w godz. 12:00-20:00, w Domu Jabłkowskich przy Brackiej 25 w Śródmieściu .
Wystawcy:
Jugoser i ich bałkańskie sery (kozie, owcze, kackavalje, sirenje) oraz przyprawy (czubryca)
Maison du blé - na żywo przygotowywane wypieki francuskich mistrzów
Get Green i świeżo wyciskane soki i koktajle
Sery Korycińskie - i wiadomo o co chodzi
Java Coffee Company ze swoimi wybitnymi czekoladami
Beata z Kurpiów i Mleko dla Stolicy - produkty mleczne, jaja
Fabryka Słodkości z ciastami , bezami
Ziembiński - kefiry, jogurty, masło, biały ser
Nczekolada i najlepsze czekolady w mieście
Bartlowizna - dziczyzna
Wootwórnia - przetwory i pasztety . z okazji święta zakochanych słynna Walentyna
Pan Burak zakwas buraczany , burak marynowany i po grecku
Najlepsza Oliwa z oliwek z Krety i nie ma lepszej
Jaja od Pana Jana z Łosic (podlaskie) - wolny wybieg
Mleczna Droga - Manufaktura Serów z jogurtami i serkami z krów jersey
Wiatrowy Sad i 100% wyciskane soki. Bez konserwantów. bez cukru
Kociołkowanie.pl i węgierskie specjały
Rzeźnicy Warszawscy z wędlinami i UWAGA! surowym mięsem
Myszy i Ślimaki z najlepszym klarowanym masłem na półkuli
Śledź Stołowy i gotowe porcje sałatek ze śledzia
Sery Żółte z Filipowa
Bacówka Towary Tradycyjne i pasztety z dziczyzny
Pallada i tradycyjne wypieki
Tradycyjne Pieczywo od Piwońskich. Na starych najlepszych recepturach
Masarnia Staszek Mądry ze słynną kiełbasą lisiecką
Dobra Kiszka *z wędlinami z Borów (min. tatar z byka czy obłędna łososiowa)
*Sery Kozie dla Koneserów - te od Huberta . Wybitne
Podlaskie Wyroby Spiżarnia i najlepsze podlaskie wędliny i legendarne ogórki i kapusta kiszona (narwiańska)
Niewinnie Słodko z vegańskimi ciasteczkami
Kalinówka - Wzgórza Dylewskie celebrytka wśród producentów. To jej szynką dylewską zajadają się szefowi kuchni z całej Polski. Również znana ta Pani od pstrąga
Słodko-Kwaśny i przepyszne ciasta
Owocni pijalnia świeżo wyciskanych soków z niesamowitymi miksami soków tłoczonych z szeroką gamą smaków
Filip Merynos i najlepsze softy oraz piwa regionalne i cydry
Pierogi-Motylkowe i krakowskie pierogi - duży wybór - najlepsza cena w Warszawie
Pan Sandacz i jego ryby
DoMeaFlavour i ich przetwory
Buggish i jadalne owady . Przyszłość globalnego jedzenia. debiut na targach!
Oliwki etc - największy wybór oliwek, past czy hummusów
Cafe-Bistro "Krym" i oferta potraw na nutę ukraińską . Czebureki czy bakłażany
Pepe Cafe
Pacific Kai i egzotyczne smaki na jednym stanowisku . Min. oleje z awokado
Owoce z Ekologicznych Gospodarstw z Ziemięcina - jabłka - stare odmiany , aronia czy soki
BernOnTable i designerskie i najmocniejsze deski do krojenia
Termomix i maszyna gotująca wszystko *
*Ceramika
kosmetyki z Aloesu
olejki arganowe
kolagen naturalny
i Hultaj Polski - tak dla odmiany z ciuszkami dla Mam i ich pociech
Czytaj również: Nowe miejsce: Sztuka Umiaru