Nadjeżdża "Żarcie na kółkach" - największa kulinarna impreza w Polsce [NASZ PATRONAT]
Artykuł sponsorowany.
Najlepsi kucharze streetfoodowi, pasjonaci kulinariów, niecodzienne potrawy z prawie wszystkich kontynentów, blisko 100 food trucków i ogromne rzesze fanów jedzenia – tak zapowiada się 8 edycja „Żarcia Na Kółkach” – największego w Polsce zlotu food trucków, który odbywa się na błoniach PGE Narodowego. Wstęp na imprezę jest bezpłatny.
Tegoroczny sezon foodtruckowy będzie miał swoją inaugurację dokładnie w Prima Aprilis - ale nie ma żartów, bo przez cały weekend 1 i 2 kwietnia kulinarni wystawcy z całej Polski będą karmić warszawiaków najbardziej wymyślnymi, jak i zupełnie prostymi potrawami ze wszystkich regionów świata. Ambasadorem tegorocznej edycji imprezy jest Tomasz Jakubiak - popularny kucharz, znawca kuchni ulicznej, podróżnik, promotor lokalnego jedzenia i poszukiwacz dobrych smaków. Tomasz wystąpi w charakterze kucharza i zaproponuje gościom swoje specjały, a poza tym będzie jurorem konkursu na najlepsze kanapki.
„Żarcie Na Kółkach” to największa w Polsce impreza promująca street food z food trucków, przyczep, rowerów i innych pojazdów, jej poprzednie edycje odwiedzało ponad 20 tys. osób. W tym roku goście będą mieli szansę spróbować potraw charakterystycznych dla tak różnorodnych krajów jak: Wietnam, Tajlandia, Izrael, Meksyk, Francja czy Hiszpania. Właściciele restauracji na kółkach to prawdziwi pasjonaci kulinariów, całym sercem angażują się w poznawanie kuchni danego regionu i rozwój swoich umiejętności w zakresie gotowania.
W ciągu dwóch weekendowych dni mieszkańcy stolicy oraz goście przybyli pod Narodowy, będą mogli skosztować rozmaitych potraw, poczynając od klasycznych frytek, zapiekanek czy hamburgerów, przez hiszpańskie tapas, włoskie pizze i piady, meksykańskie burrito i tortille, aż po najbardziej wyrafinowane kulinaria lokalnej kuchni w wersji na miejscu i na wynos. Do tego atrakcje dla dzieci, muzyczna strefa chill-out, ale przede wszystkim najlepsze jedzenie.
Serdecznie zapraszamy! Event: