Miejsce z klimatem: Cukiernia na Żelaznej
Naturalne lody przygotowywane według starego przepisu - ze świeżym sokiem z owoców - do tego najlepsze pączki w mieście, po które warszawiacy przyjeżdżają nawet z Ursynowa i niepowtarzalny klimat starej Woli - to tylko część walorów tej niezwykłej cukierni. Tutaj od 60 lat przygotowuje się ciasta, torty, lody i pieczywo, według wciąż tej samej, tradycyjnej receptury.
31.08.2017 12:44
W Pracowni Cukierniczej Jerzego Waldemara Zosicza, umiejscowionej na rogu Żelaznej i Krochmalnej, czas zatrzymał się w miejscu. Cukiernia wita starym szyldem, niezmienionym od lat wystrojem wnętrza, a uśmiechnięta pani zza lady zawija smakołyki w szary papier i zawiązuje pakunek sznurkiem.
Miejsce prowadzi od 35 lat Wiesława Zosicz. Można ją bliżej poznać dzięki blogowi cukierni , na którym specjalistka od wypieków dzieli sie informacjami na temat swoich smakołyków - polecamy!
Pracownia Cukiernicza Zosicz
ul. Żelazna 64 (na rogu z Krochmalną)
Tel. : (22) 620 43 19
Godziny otwarcia:
w dni powszednie 7-19
w soboty 9-16
w niedziele 10-15