Eko-kuchnie. Gdzie jadacie?
Restauracje ekologiczne wyrastają w stolicy jak grzyby po deszczu
20.04.2012 11:07
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Słowo "ekologiczny" dodane do nazwy produktu lub potrawy, zawsze sugeruje, że mamy do czynienia z czymś zdrowszym. Widoczny jest zresztą wzrost zainteresowania tego typu żywnością. Zwłaszcza, że codziennie mówi się o kolejnych aferach z jajkami, nabiałem, chemią w kiełbasach, i ogólnie o braku odpowiedniej zawartości cukru w cukrze.
Ekologiczne szaleństwo nie ominęło również stolicy. Na mapie Warszawy pojawiły się więc miejsca, które reklamują się właśnie w ten sposób. Przypuszczamy, że będzie ich więcej. Wybraliśmy dla Was kilka popularnych miejsc. Chętnie dowiedzielibyśmy się od Was o innych. Przysyłajcie też własne opinie!