VacSy - próżniowy sposób na chronienie żywności
Wiele osób zastanawia się jak chronić świeżą żywność przed mikroorganizmami.
12.04.2001 | aktual.: 22.06.2002 14:29
Odkrycie, że brak dostępu powietrza znacznie przedłuża świeżość artykułów spożywczych oraz ich przydatność do spożycia - było ważnym krokiem naprzód w dziedzinie konserwacji żywności.
Przemysł, który dzięki skomplikowanym badaniom doszedł do tego wniosku, od lat wykorzystuje najbardziej naturalną i pewną metodę przechowywania - próżnię.
Od niedawna o niezwykłych właściwościach próżni możemy przekonać się sami - w domu. Umożliwia to system próżniowy VacSy. Pozwala na długotrwałe przechowywanie żywności i napojów w sposób niezwykle praktyczny. Odpowiednio dopasowana do naczynia pokrywka czy korek do butelek i specjalna pompka odsysająca powietrze gwarantują, że produkty żywnościowe zachowają świeżość o wiele dłużej niż w lodówce. (and)