Wielkie gotowanie "Lata z Radiem"
„Lato z Radiem” wraz z miesięcznikiem „Moje Gotowanie” przygotowało niecodzienną atrakcję dla swoich słuchaczy – magiczną podróż po europejskich krajach i to bez wyjeżdżania z Polski. Przez dziesięć tygodni organizatorzy imprezy odwiedzą dwadzieścia różnych wakacyjnych miejscowości, gdzie przygotowywane będą najlepsze europejskie potrawy. Oprócz dobrego jedzenia organizatorzy zapewniają świetną zabawę i spotkanie z największymi polskimi gwiazdami.
17.06.2003 12:17
„W każdą sobotę i niedzielę wakacji przedstawimy od kulis inne państwo: Włochy, Grecję, Francję, Hiszpanię, Irlandię itp. Za każdym razem zupa i drugie danie będą inne. Przygotujemy czterysta tysięcy darmowych porcji! Pierwszy oraz ostatni tydzień poświęcimy na dania polskie” – zapowiada Roman Czejarek szef „Lata z Radiem”.
Specjalnie na zamówienie "Lata z Radiem" wykonano największy garnek w Europie o pojemności ponad 4800 litrów. Na czele ekipy "Wielkiego Gotowania" stoi jeden z najlepszych specjalistów w Polsce - Robert Sowa, słynny kucharz reprezentacji Polski w piłce nożnej.
Łyżką w garnku mieszać będą Zygmunt Chajzer i Roman Czejarek, a relacje w radiu przygotuje "na żywo" Sława Bieńczycka.
Oprócz europejskich przysmaków organizatorzy zapowiadają bogaty program artystyczny: zabawy, konkursy i oczywiście koncerty. Na scenie „Lata z Radiem” zagrają m.in.: The Postman, Ryszard Rynkowski, De Mono, Stachursky, Formacja Nieżywych Schabuff i Czerwone Gitary.
Wielki finał „Lata z Radiem” odbędzie się 30 sierpnia na Skwerze Kościuszki w Gdyni. Wszystko wskazuje na to, że podobnie jak w minionym roku, będzie to największa impreza wakacji. Koncert będzie nagrywany przez Program 2 Telewizji Polskiej.