Wielkanoc z Magdą Gessler prostą drogą do bankructwa. Ceny zwalają z nóg
Ceny w jednej z restauracji Magdy Gessler to istne szaleństwo. Trzy nadziewane jajka to koszt aż 34 zł.
Do menu restauracji Polka, działającej w Łodzi, zajrzeli dziennikarze "Faktu". Przecierali oczy ze zdziwienia. Uwagę zwracały kwoty figurujące przy poszczególnych daniach.
Gazeta podkreśla, że to luksusy nie dla wszystkich. To nie są bowiem ceny na standardową kieszeń.
Zwykła, niebędąca przecież kulinarnym luksusem jarzynowa sałatka, w której najdroższy jest majonez, kosztuje w "Polce" 59 złotych za kilogram. "Pasztet z żurawiną jeszcze mocniej uderzy po kieszeni - 108 zł. Staropolski bigos za "stówę". Głęboko sięgnąć do kieszeni muszą fani śledzi - porcyjka śledzika w oleju po 30 zł" - wylicza "Fakt".
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Czeka nas powrót zimy? Synoptyk nie ma złudzeń
Kęs schabu w galarecie to wydatek 35 złotych, tyle samo porcja białej kiełbasy z chrzanem. Gazeta zauważa, że odbierająca apetyt cena tej świątecznej wędliny dotyczy tylko 200-gramowej porcji. To znaczy, że za kilogram zapłacimy aż 175 złotych.
Wielkanoc z Magdą Gessler. Drogie ucztowanie
Kosmiczną cenę mają firmowane przez Magdę Gessler jaja wielkanocne. Sześć jajecznych połóweczek uzupełnionych łososiem i pieczarkami drenuje kieszeń na 34 złote.
Jeśli ktoś postanowi nie żałować sobie przy planowaniu śniadaniowego menu, weźmie na wstrzymanie przy "słodkim". Na babkę wielkanocną trzeba wydać 88 zł, prawie 200 zł na kilogram szarlotki, na makowiec 196 złotych za jedną blaszkę smakołyku o wadze 1,4 kilograma.
Źródło: "Fakt"