Za darmo: warsztaty „Pańska skórka i inne delycje”
Gdzie w stolicy słychać było najczęściej „pyzy, gorące pyzy” i co znaczy „flaki po warszawsku”? Dlaczego jedno ciastko nazwano wuzetką, a drugie bajaderką? Jaki jest najlepszy przepis na pańską skórkę?
06.03.2014 18:33
* Muzeum Powstania Warszawskiego zaprasza na spotkanie pt. „Pańska skórka i inne delycje”, trzecie z cyklu: „Z faszonem po Warszawie”.* Tym razem poznamy warszawską kuchnię i ciekawostki z nią związane. Warsztaty dla dzieci odbędą się w Sali Małego Powstańca, 8 marca 2014 o godzinie 12.00.
Dowiemy się, gdzie w stolicy słychać było najczęściej „pyzy, gorące pyzy” i co znaczy „flaki po warszawsku”. Wyjaśnimy dlaczego jedno ciastko nazwano wuzetką, a drugie bajaderką. Na koniec zdradzimy najlepszy przepis na pańską skórkę - mówią organizatorzy.
Wstęp wolny po rejestracji.
*Zobacz także: Smak Warszawy: Pańska skórka *