"Wiem, co jem". Darmowe warsztaty dla rodziców
Dlaczego w szkolnej stołówce nie ma solniczki?
20.01.2016 15:15
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
We wtorek, 26 stycznia w godz. 17.30-19.30 odbędą się warsztat kulinarny w ramach projektu „Wiem, co jem”. Miasto zaprasza rodziców i opiekunów do Warszawskiego Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznych i Szkoleń (ul. Stara 4).
Program spotkania:
- Dlaczego w szkolnej stołówce nie ma solniczki?
- Sól. O co tyle zamieszania?
- Techniki kulinarne pozwalające zachować smak produktów w potrawach. Jak używać ziół i przypraw.
- Degustacja potraw bez dodatku soli.
Warsztaty poprowadzą:
Marta Widz – inicjatorka i koordynatorka kampanii społecznej „Wiem, co jem”, Centrum Komunikacji Społecznej Urząd m.st. Warszawy
dr inż. Marta Jeruszka-Bielak – specjalistka ds. żywienia, Centrum Komunikacji Społecznej Urząd m.st. Warszawy,
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie
Katia Roman-Trzaska – Little Chef Szkoła Gotowania dla Dzieci
Obecność na warsztatach należy potwierdzić mailowo pod adresem wiemcojem@um.warszawa.pl do 25 stycznia br. W treści podając dzielnicę i numer szkoły, do której uczęszcza dziecko.
Uczestnicy warsztatów będą mogli wziąć udział w konkursie, który zostanie ogłoszony na stronie internetowej wiemcojem.um.warszawa.pl w maju. Do wygrania nagrody: m.in. udział w warsztatach i zwiedzaniu „Warszawskich Filtrów” w czerwcu 2016 r.