Nowe miejsce: Mąka i Woda
Pizza z pieca opalanego wyłącznie drewnem!
14.03.2013 12:12
Mąka i Woda pojawiła się dwa dni temu na Chmielnej. To lokal z tradycyjną pizzą neapolitańską, którą kucharze przygotowują z włoskich produktów (m.in mąka Caputo, pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Di Campania DOP), a wypiekają w piecu (dzieło Stefano Ferrary) opalanym wyłącznie drewnem. Poza tym "domowe" pasty, antipasti, sałatki, desery. Wszystkie dania przygotowywane są z włoskich produktów w połączeniu ze świeżymi, sezonowymi produktami pochodzącymi od lokalnych rolników z okolic Warszawy.
To świeży jak włoskie pomidory lokal, więc na razie nie można płacić kartą. Ceny bardzo zróżnicowane: pizza od 22 zł, makarony od 18. Są specjalne porcje dla dzieci, dla dorosłych spory wybór win.* Pełne menu na zdjęciach poniżej.*
Mąka i Woda
Ul. Chmielna 13a
Godziny otwarcia: od 17:00 w górę (ma się to zmienić wkrótce, restauracja będzie otwarta dłużej)
STRONA internetowa.