Nowe miejsce: Frytki i Burgery
Nowy bar z ulicznym jedzeniem przy Metrze Politechnika
02.10.2013 19:38
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Frytki i Burgery powstały z naszej pasji do wspaniałych frytek z Belgii z zawiesistymi sosami oraz prawdziwych burgerów, z doskonałego mięsa wołowego z oryginalnymi dodatkami i wspaniałymi bułkami - tak o nowym barze przy Polnej 13 (tuż przy Metrze Politechnika) mówią właściciele. *Pomysł jest równie prosty co nazwa - miejsce stawia na* burgery,** przeżywające ostatnią swą drugą młodość w naszym mieście, oraz na nieśmiertelne frytki. Wyróżniać mają się jakością i najwyższym poziomem serwowanego jedzenia.
Podajemy w dwóch rozmiarach frytki z Belgii z naszymi sosami "hand made" oraz nasza największą miłość foodową, czyli burgery z wyselekcjonowanego wysokogatunkowego mięsa wołowego, dodając robioną na nasze zamówienie oryginalną bułką i sporą ilość ciekawych dodatków, które czynią naszego burgera tak dobrym - wyjaśniają. W karcie znajdziemy różnych burgerów, w tym także wersję wegetariańską.* Jest tu także burger hawajski z grillowanym ananasem, cheddarem, piklami i rukolą (24zł, serwowany z frytkami) oraz francuski z camembertem, rukolą i żurawiną (23zł, z frytkami).* Klasyczny burger z frytkami zjemy za 18 zł.
To, że ten bar z ulicznym jedzeniem otworzył się teraz, kiedy zaczyna się jesień, nie jest dla nikogo żadnym utrudnieniem. Aby klienci nie marzli przed barem w deszczowe i chłodniejsze dni, będzie dla nich specjalnie udostępnione miejsce pod dachem na Bazarze Polna.
Frytki i Burgery, ul. Polna 13 Pon-Pt: 10:00 - 21:00