RegionalneWarszawaNowe miejsce: Bistro Pigalle

Nowe miejsce: Bistro Pigalle

Francuskie i śródziemnomorskie smaki w samym centrum Stolicy

Nowe miejsce: Bistro Pigalle

24.03.2014 13:53

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Bistro Pigalle pojawiło się w lutym. To miejsce, które - jak zapewniają właściciele - w mgnieniu oka przeniesie Cię do krainy paryskich smaków. Restauracja znajduje się na rogu ulic Hożej i Poznańskiej, w wyjątkowej przedwojennej kamienicy z XIX w. Szefem kuchni jest Dariusz Ratuszniak. W swojej pracy inspiruje się kuchnią Augusta Escoffier'a, (założyciela kuchni w Ritzu) oraz twórcy wyjątkowych dań. Chlubą szefa kuchni są ryby i owoce morza, serwowane na wiele sposobów, ale nie tracąc nic na francuskim stylu. Menu tworzone jest w oparciu o produkty sezonowe- dlatego można się spodziewać ciągle nowych propozycji w karcie. Bistro Pigalle bazuje na tradycyjnych recepturach kuchni francuskiej. Przy otwartej kuchni goście mogą degustować ryb, owoców morza, steków z argentyńskiej wołowiny oraz innych przysmaków z kuchni francuskiej I śródziemnomorskiej. Otwarta kuchnia daje też możliwość obcowania z kucharzami, zadawania pytań i zgłębiania tajników sztuki kulinarnej.

Ceny: w przedziale 20 - 60 zł. Mule w białym winie z sosem pomidorowym kosztują 26 zł, zupa z ryb morskich i owoców morza - 24. Porządny Oboiad zjemy to za 30 - 35 zł, choć w karcie (zdjęcie publikujemy poniżej) są potrawy nawet za 65 zł. Płacimy jednak za jakość. Właściciele gwarantują nam najwyższej świeżości i jakości. Można płacić kartą.

Bistro Pigalle
Hoża 41
STRONA lokalu

Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
owoce morzahożafrutti di mare
Komentarze (0)