Trwa ładowanie...
d3gbm5s

Polski obiad amerykańskiego prezydenta

Mazurskie raki z kurkami i rolada z piersi
perliczki - to niektóre z dań kuchni polskiej, jakimi ugościł
premier Jerzy Buzek prezydenta George'a W. Busha na lunchu w Pałacu na Wodzie.

d3gbm5s
d3gbm5s

Zaproszeni na lunch członkowie rządu i otoczenie prezydenta Stanów Zjednoczonych mogli również skosztować pasztetu z sarny z marynowanymi prawdziwkami, musu z koziego sera podanego z warzywami oraz minigołąbków z cielęciną i sosem koperkowym.

Dla amatorów dziczyzny podano comber z jelenia z szalotkami i czerwonym winem. Koneserzy tradycyjnej kuchni polskiej mogli raczyć się kopytkami ziemniaczanymi z borowikami. Na deser serwowano m.in. tartoletki z kremem waniliowym i leśnymi owocami.

Do picia zaserwowano białe wino Chablis Saint Martin rocznik 1999 i czerwone Cote du Beaune J. Drovkin rocznik 1996/98. W jadłospisie dostępny był też szeroki wybór wódek i whisky.(kar)

d3gbm5s
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3gbm5s
Więcej tematów