Trwa ładowanie...

Niemieckie chipsy są o wiele lepsze niż polskie

Niemiecki produkt kolejny raz okazał się lepszy od polskiego. Użytkownik strony wykop.pl porównał popularne na całym świecie chipsy paprykowe Crunchips i okazało się, że produkt rozprowadzany w Polsce ma mniejszą objętość oraz o wiele gorszy skład.

Niemieckie chipsy są o wiele lepsze niż polskieŹródło: Wikipedia/wykop.pl
d1gtk3z
d1gtk3z

Niemieckie chipsy smażone są na oleju słonecznikowym, a polskie na o wiele tańszym oleju palmowym. Ten drugi podnosi poziom „złego cholesterolu” we krwi i nie jest zalecany przez dietetyków.

Ponadto do polskich paczek zamiast soli trafia chlorek potasu. Co prawda spożywany w małych ilościach nie jest szkodliwy, jednak jego nadmiar w organizmie może doprowadzić do zatrzymania akcji serca.

Dodatkowo dla smaku dodawany jest ciężkostrawny glutaminian sodu, który magazynuje się w naszym organizmie nawet przez kilka lat.

(fot. wykop.pl/Chateaubriand)
Źródło: (fot. wykop.pl/Chateaubriand)

Przypominamy, kilka lat temu okazało się, że skład niemieckiej chemii gospodarczej jest zdecydowanie lepszy niż polskich proszków i płynów do prania. Jak widać teraz dochodzą do tego również produkty spożywcze.

oprac.: Klaudia Stabach

d1gtk3z
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gtk3z
Więcej tematów