ŚwiatLody solone i o smaku karczochów

Lody solone i o smaku karczochów

Lody solone, o smaku karczochów i octu
balsamicznego zaprezentowano podczas trwającego w Rimini na
północy Włoch Międzynarodowego Salonu Lodów, Cukiernictwa i
Piekarnictwa. Jak zapowiedziano, największym przebojem w lodziarniach będą latem tego roku lody z kruchymi orzeszkami piniowymi.

23.01.2005 | aktual.: 23.01.2005 10:41

To już 26. targi producentów lodów i cukierników. Do Rimini nie przyjechali jednak reprezentanci wielkich fabryk, produkujących lody w ilościach przemysłowych, lecz ich drobni wytwórcy. Także w tym roku zaskoczyli oni klientów kolejnymi nowinkami proponując m.in. lody solone, o smaku karczochów, papryki i octu balsamicznego. Najbardziej smakowały wszystkim w Rimini lody o nazwie "egzotyczne". To mieszanka o smaku kawy, wanilii, cynamonu i goździków.

Poinformowano przy okazji, że w zeszłym roku Włosi wydali na lody, wytwarzane przez drobnych producentów, 4 mld euro.

Sylwia Wysocka

Źródło artykułu:PAP
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)