Trwa ładowanie...
20-01-2008 10:11

Kulinarne fanaberie ministra Dorna

Za rządów PiS w MSWiA wydawano wielkie sumy na wyszukane alkohole, słodycze i napoje – takie informacje wywołały niedawno małą burzę. Tymczasem – jak się dowiedział "Wprost" – resortowi kucharze musieli w tym czasie sprostać także nad wyraz wyrafinowanym kulinarnym fanaberiom jednego ze swoich szefów, Ludwika Dorna.

Kulinarne fanaberie ministra DornaŹródło: AFP
daaquwb
daaquwb

Według informacji tygodnika, minister zażyczył sobie, by przygotowywano mu kalarepki nadziewane móżdżkiem cielęcym i flaki według receptury z 1860 r. Kiedy kucharze powiedzieli Dornowi, że nie wiedzą, jak się przygotowuje takie flaki, ten postanowił ich tego nauczyć – mówi jeden z urzędników MSWiA.

daaquwb
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
daaquwb
Więcej tematów