Toksyczne, rakotwórcze rośliny uprawne
Toksyczne, rakotwórcze jedzenie?
Fatalna przyszłość rolnictwa?
Globalne ocieplenie stanowi bardzo poważne, wielowymiarowe zagrożenie dla świata, jednakże często nie zdajemy sobie sprawy z bezpośredniego wpływu cieplejszego klimatu na nasze przyszłe życie. Jak wynika z najnowszego raportu UNEP (United Nations Environment Program, pol. Program Środowiskowy Organizacji Narodów Zjednoczonych), w niedługim czasie popularne gatunki zbóż, takie jak jęczmień, kukurydza czy pszenica mogą masowo zawierać groźne dla nas toksyny.
ONZ-owska agencja obawia się, że ekstremalnie gorący klimat wielu krajów spowoduje klęskę głodu na całym globie, powodując dodatkowo niebezpieczeństwo dla ludzi i zwierząt.
Masz ciekawe fotografie?
Byłeś świadkiem lub uczestnikiem ważnego zdarzenia? Poinformuj Internautów o tym, co dzieje się w Polsce, na świecie, w Twojej okolicy!
Zobacz więcej w serwisie pogoda. href="http://wp.pl/">