RegionalneWarszawaNowe miejsce: VMI Wyższa Szkoła Kulinarna

Nowe miejsce: VMI Wyższa Szkoła Kulinarna

Pierwsza szkoła w Polsce z kierunkiem "food design"

Nowe miejsce: VMI Wyższa Szkoła Kulinarna

05.06.2013 18:00

Od jesiennego semestru miłośnicy sztuki kulinarnej a także absolwenci szkół gastronomicznych będą mogli pogłębiać swoją wiedzę w VMI Wyższej Szkole Kulinarnej. Warszawska szkoła będzie pierwszą w Polsce kształcącą w zakresie "food design" - sztuki kulinarnej. Studenci poznają na zajęciach nie tylko kuchnię polską ale także kuchnię regionalną oraz kuchnie całego świata.

Szkoła znajdzie się na terenie Soho Factory. Jest częścią Viamoda Industrial Szkoła Wyższa w Warszawie - uczelni designu, technologii i biznesu o międzynarodowym charakterze. Uczelnie rekomendują postaci polskiej gastronomii jak.: Kurt Scheller, Paweł Oszczyk, Karol Okrasa, Barbara i Piotr Adamczewscy, Bogdan Gałązka, Wojciech Bońkowski, Hanna Szymanderska, Monika Kucia, Adam Chrząstowski, Sebastian Krauzowicz, Daniel Pawełek, Artur Moroz, Jarosław Dumanowski, Jan Babczyszyn, Tessa Capponi i wielu innych.

Zajęcia ruszą jesienią, rekrutacja już od czerwca. Cena czesnego to 1600 zl/miesięcznie za studia dzienne. Specjalność food design będzie należeć do obszaru kształcenia z zakresu wzornictwa, gastronomii, dietetyki i kultury stołu. Specjalność ma charakter interdyscyplinarny i jest powiązana z takimi kierunkami studiów jak historia, sztuka, geografia, technologia żywności i żywienie człowieka, zootechnika i towaroznawstwo, dziennikarstwo oraz zarządzanie.

Obraz
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)