Nowe miejsce: Szerdelek - Charakterny Cymes
Pierwszy foodtruck z tradycyjną kuchnią warszawską
19.05.2014 17:02
Do tego musiało dojść! W* naszym mieście jak grzyby po deszczu rosną knajpy z tradycyjną kuchnią warszawską, a na ulicach roi się od coraz to nowszych foodtrucków.* Połączenie obu tych mód w jeden bar było więc już tylko kwestią czasu. I oto stało się - na ostatnim Żarciu na Kółkach , zlocie foodtrucków nad Wisłą pojawiła się pierwsza restauracja na kółkach serwująca warszawskie specjały.
Szerdelek - Charakterny Cymes stawia na "potrawy nawiązujące smakiem i jakością do starej dobrej tradycji warszawskiej".* Oprócz szerdelka w bułce (12zł) znajdziemy tu także polik wołowy czy półgęsek wędzony z sosem porzeczkowym (16zł), również serwowane w bułce. Znajdziemy tu także danie o łatwo wpadającej w ucho nazwie - kolanko blondynki, czyli swojską golonkę (16zł) czy kawior praski (10zł). Wszystko serwowane w papierze a la stara gazeta. *Do picia m.in. tradycyjny, domowy kompot, a jako dodatek do każdej potrawy - ogórek małosolny.
Lokalizację nowego foodtrucka możecie śledzić na Facebooku . Szerdelek planuje się pojawiać w okolicach ulicy Domaniewskiej.
Zobacz także: Nowe miejsce: Życie Warszawy