PolskaBitwa na gotowane jajka w Giżycku

Bitwa na gotowane jajka w Giżycku

Po raz trzeci w Niedzielę Wielkanocną w Giżycku rozpoczęła się Świąteczna Bitwa na Jajka.

23.03.2008 | aktual.: 23.03.2008 14:16

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Zasady są proste. Uczestnik przynosi ze sobą od 10 do 15 kurzych jajek ugotowanych na twardo. Każdy z zawodników musi stuknąć czubkiem swego jajka w jajko przeciwnika aż do wyczerpania zapasów. Wygrywa ten, kto zgromadzi najwięcej rozbitych przez siebie jajek przeciwników.

Zwycięzca dostanie nagrodę i tytuł Mistrza Świątecznej Bitwy na Jajka 2008 roku.

wielkanocbitwagiżycko
Komentarze (0)