PolskaŻabie udka wypierają mielonego
Żabie udka wypierają mielonego
"W stołówce pracowniczej przy zakładzie Ferroxcube w Skierniewicach żelazną pozycją w jadłospisie są żabie udka" - informuje "Dziennik Łódzki".
23.08.2004 | aktual.: 23.08.2004 06:07
"Jak twierdzi obsługująca bufet Renata Kotlarska, pracownicy fabryki magnesów zamawiają danie z żab równie chętnie, co chrust drobiowy czy mielonego. Zarówno mielony, jak i porcja żabich udek są w tej samej cenie - 4,50 zł" - podaje gazeta.
"Wprowadziliśmy je do stołówkowego menu parę miesięcy temu i... przyjęło się - mówi Piotr Wieczorek, współwłaściciel prowadzącej stołówkę firmy cateringowej. Zapewnia również, że towar do konsumpcji nie jest wyłapywany na miejscu" - podaje "Dziennik Łódzki". (PAP)