Już we wtorek, 30 lipca na warszawskim Powiślu odbędą się warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców prowadzone przez Martę Dymek – znaną kulinarną blogerkę.
Od godziny 12.00 mali uczestnicy warsztatów nauczą się, jak przygotowywać zdrowe kanapki. Blogerka podpowie, w jaki sposób letnie warzywa i nowalijki zamienić w zielone dekoracje, a zdrowe kasze i fasolki w pyszne pasty kanapkowe. Na koniec zajęć, najmłodsi spakują gotowe kanapki w piknikowe pudełka i zabiorą do domu. Rodzice uczestników i uczestniczek warsztatów proszeni są o przygotowanie dzieciom pudełek lunchowych na warsztaty.
Natomiast już o 18.00 swoje umiejętności kulinarne będą mogli sprawdzić rodzice. Blogerka i pasjonatka zdrowego żywienia podpowie, jak przygotować proste i zdrowe przekąski piknikowe dla całej rodziny. W trakcie warsztatów będzie można dowiedzieć się o podstawowych produktach kuchni wegańskiej, a następnie przyrządzić zdrowe sałatki z wykorzystaniem kasz i strączków oraz pyszny, aromatyczny hummus. Wszystkie przygotowane posiłki zostaną spakowane do słoików, które będzie można zabrać ze sobą na prawdziwy rodzinny pinik. Osoby biorące udział w warsztatach proszeni są o zabranie ze sobą czterech słoików.
Marta Dymek już od trzech lat prowadzi kulinarny blog, na którym dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Walczy o poważne traktowanie kuchni wegańskiej i równouprawnienie warzyw.
Wegańskie Warsztaty Kulinarne
wtorek, 30 lipca
Stacja Mercedes
Róg Al. 3 Maja i ul. Kruczkowskiego