RegionalneWarszawaRusza nowy targ w Starej Fabryce Koronek!

Rusza nowy targ w Starej Fabryce Koronek!

Up Targ w każdy piątek w godzinach popołudniowych przy Burakowskiej

Rusza nowy targ w Starej Fabryce Koronek!

05.11.2013 16:37

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

W najbliższy piątek, 8 listopada, rusza nowy targ w Starej Fabryce Koronek przy Burakowskiej 5/7. Up Targ odbywać będzie się co tydzień w godzinach 14:00-20:00 i ma być propozycją dla aktywnych zawodowo, którzy będą mogli zrobić tu zakupy po zakończonym tygodniu pracy. Ma być to* targ dla koneserów i stawiać na znane produkty i sprawdzone metody, ale w wyższej jakości, bo połączone z najnowszą technologią.*

Samo obecne w nazwie pojęcie "up" definiuje m.in. proces przekształcania znanych i sprawdzonych sytuacji w działania (produkty bądź inicjatywy) o lepszej jakości oraz większej wartości dla środowiska - mówią organizatorzy nowego targu - Propozycja Up Targu to niewielka ilość, za to pieczołowicie dobranych producentów żywności. Enklawa smaków, dostępna w tym składzie, jedynie w tej przestrzeni.

Organizatorzy pracują także nad wprowadzeniem płatności wirtualną walutą - BitCoin .

W najbliższy piątek na Up Targu wystawią się:

- Pan Sandacz (świeże/wędzone ryby, zupy , sałatki rybne)
- Chleb Powszedni (chleby na prawdziwym zakwasie)
- Kalinówka Wzgórza Dylewskie (wędzone pstrągi , wątróbki z pstrąga, pasztety z dzika, kiełbasy na ostro czy słynna szynka dylewska)
- Ziarnem Malowane (chleby na zakwasie ziarnem malowane)
- Jugoser (kozi,owczy,sirenje,kajmak, kackavalj / jugosławiańskie sery )
- Nczekolada (najlepsza manufaktura czekolady w Polsce)
- Sery Polskie od Giena Mientkiewicza
- Mleczarnia Skarszewy (sery min. słynny Szeneker czy Amber , jogurty , masła, kefiry)
- Ziembiński (białe sery twarogowe)
- Masło z Filipowa
- Beata z Kurpiów ( Mleko dla Stolicy / mleko , jaja kurze i przepiórcze)
- Pan Burak (buraki surowe /kiszone / sok z buraka na Ulicy Burakowskiej:)
- Sery Łomnickie (sery kozie)
- Mleczna Droga ( jogurty mleczne)
- Podlaskie Wyroby Spiżarnia (słynne ogórki z Kruszewai/ kapusta kiszona i regionalne wędliny)
- Ekologiczna Pracownia Cukiernicza ECO FOOD STORY (Cebulaki, kulebiaki /z kapustą kiszoną/, jaglanki /z kaszą jaglaną i przyprawami/, roladki jabłkowe, drożdżówki z aronią, muffinki z gruszką, z cynamonem i brązowym cukrem, piernik, szarlotka i najlepsze brownie w mieście)
- Eko Zieleniak ( warzywa i owoce z ekologicznych, certyfikowanych upraw z ziemi proszowickiej (koło Krakowa)
- Masarnia Stanisława Mądrego (słynna kiełbasa lisiecka - Liszki k/Krakowa)
- Wiatrowy Sad (100 % tłoczone soki jabłkowe bez konserwantów i cukru)
- Masarnia Gerarda ( domowe wędliny bez "ulepszaczy")
- Domowe wypieki od Moniki (ciasta , przetwory)
- Tupperware (designerskie drobne przedmioty kuchenne niezbędne do przechowywania pokarmów)
- Stary Sad ( wiele odmian "niepryskanych" jabłek i gruszek prosto z sadu)
- Pierogi Motylkowe (pierogi domowe / duże / z pysznym farszem / tanie! z Krakowa)
- Produkty Greckie (oliwki , oliwy, feta )
- stanowiska degustacyjne Restauracji Mielżyński Wines Spirits Specialities
- Concept Store Red Onion, gdzie zaopatrzysz się min. w dizajnerskie akcesoria kuchenne

Wstęp wolny.


Obraz
Obraz
Komentarze (0)