Praca marzeń. Szukają chętnych do degustacji czekolady
"A gdyby tak rzucić wszystko i… zostać degustatorem produktów E. Wedel? Rekrutacja właśnie ruszyła!" - tak w komunikacie prasowym zachwala pracę u siebie znany producent słodyczy. Wygląda na to, że marzenia z dzieciństwa w końcu mogą się spełnić.
Zanim chętni do smakowania czekolady podejmą decyzję o złożeniu swojej kandydatury, muszą odpowiedzieć sobie na kilka kwestii. Przede wszystkim trzeba kochać słodycze oraz być ciekawym poznawania nowych smaków. Liczy się również otwartość na dzielenie się wrażeniami z innymi. Miejsce zamieszkania ma również znaczenie - najlepiej, by osoba zgłaszająca się na stanowisko degustatora żyła w Warszawie lub okolicach.
Miłośnicy wyrobów marki E.Wedel powinni też dysponować wolnym czasem. Trzeba będzie stawiać się w firmie trzy razy w ciągu tygodnia. Zła wiadomość dla nałogowych palaczy - oni mogą o słodkiej pracy jedynie pomarzyć. A jak wygląda zakres obowiązków?
Żmudna praca
"Sprawa jest prosta: trzy razy w tygodniu (od wtorku do czwartku) należy pojawiać się w siedzibie Wedla na warszawskiej Pradze i od 12:00 do 16:30 wykonywać żmudną pracę degustatora wedlowskich produktów, czyli... jeść słodycze i mówić co się o nich sądzi!" - brzmi treść ogłoszenia. Chodzi m.in. o próbowanie kultowego Torcika Wedlowskiego, Ptasiego Mleczka®, batona Pawełek i legendarnej wedlowskiej czekolady w tabliczkach (zarówno gorzkiej, jak i mlecznej, z dodatkami lub bez). To jednak nie wszystko – oferta E. Wedel to także cukierki, żelki czy kremy do smarowania.
- Zapraszamy do współpracy wszystkich, którzy chcą mieć udział w historii naszej firmy trwającej już od prawie 170 lat. Przy opracowywaniu receptur naszych produktów najważniejsze są dla nas dwie rzeczy: najwyższa jakość i satysfakcja konsumentów. Na barkach degustatorów spoczywa więc duża odpowiedzialność za uciechę podniebień wszystkich amatorów słodyczy w kraju – mówi Magdalena Kołodziejska, kierownik komunikacji marketingowej LOTTE Wedel.
Aby wziąć udział w rekrutacji do panelu sensorycznego w E. Wedel (bo tak formalnie nazywa się oferowane stanowisko), należy w dniach 22 – 24 października zadzwonić pod numer telefonu: 22 349 14 14 i uzasadnić swoją kandydaturę. Wszystkim chętnym życzymy powodzenia (i smacznego!).
Widzisz coś ciekawego? Masz zdjęcie, filmik? Prześlij nam przez Facebooka na wawalove@grupawp.pl lub dziejesie.wp.pl