Trwa ładowanie...
db1syjb
18-12-2007 21:45

Szwecja: salmonella w majonezie z polskich jajek

12 osób zaraziło się salmonellą w szwedzkiej miejscowości Gavle po spożyciu majonezu, który zrobiono z jajek importowanych z Polski.

db1syjb
db1syjb

Chorych może być więcej zwłaszcza, że jaja z tej samej partii trafiły też do sklepów w innych miejscowościach.

Szwedzka administracja sprawdza, w jaki sposób bakteria mogła przedostać się do jajek i czy do ich zakażenia doszło już na terenie Polski. Według przepisów, importowane do Szwecji jaja powinny posiadać certyfikat potwierdzający, że nie zawierają niebezpiecznych dla ludzi bakterii.

db1syjb
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
db1syjb
Więcej tematów