Trwa ładowanie...
d3ukwc1
05-03-2004 14:10

Dni golonki w Zielonej Górze

Golonka zapiekana na miodzie, golonka w sosie kurkowym, golonka z rusztu i golonka po bawarsku, a także kilka innych rodzajów potraw i zup z golonki - tego wszystkiego można skosztować podczas trwających właśnie w Zielonej Górze Dni Golonki. To już trzecia edycja akcji skierowanej do prawdziwych miłośników tej potrawy.

d3ukwc1
d3ukwc1

_ "Dni Golonki cieszą się coraz większym zainteresowaniem zielonogórzan, postanowiliśmy więc organizować je dwa razy do roku poszerzając za każdy razem menu"_ - podkreśla dyrektor Hotelu Orbis Polan w Zielonej Górze - Grażyna Sroczyńska. A dlaczego właśnie golonka? "Bo to danie wieprzowe, tłuste i wysokokaloryczne, które doskonale nadaje się do piwa i wódki czyli jest bardzo bliskie Polakom" - zaznacza Sroczyńska.

Obok tradycyjnej golonki po bawarsku jednym z najchętniej zamawianych obecnie rodzajów golonki jest golonka zapiekana na miodzie. "To prawdziwa nowość, w której połączyliśmy bardzo różne smaki" - mówi specjalista ds. gastronomii Ewa Baszczuk.

Warto więc wiedzieć, że Dni Golonki w zielonogórskim Hotelu Polan potrwają jeszcze przez ponad tydzień - do 14 marca.

d3ukwc1
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ukwc1
Więcej tematów