Bikont i Makłowicz w 'Newsweek Polska'

Świąteczny dodatek kulinarny Bikonta i Makłowicza w "Newsweek Polska".

12.12.2005 06:44

Do numeru 50/05 tygodnika Newsweek Polska, który ukaże się na rynku 12 grudnia, zostanie dołączony dodatek poświęcony świątecznym potrawom.

Autorskie przepisy przygotowali dla czytelników eksperci – Robert Makłowicz i Piotr Bikont.

Duet kulinarny Newsweeka przygotował zbiór 52 przepisów, które pomogą urozmaicić świąteczne jadłospisy. Mistrzowie kuchni najwięcej uwagi poświęcili potrawom wigilijnym, wśród propozycji znalazły się nowatorskie sposoby przygotowania karpia, przepis na szczupaka z sardelami, włoską kapustę z gruszkami czy faszerowane grzybami ziemniaki. Na dni świąteczne autorzy przygotowali przegląd bożonarodzeniowych potraw z różnych stron świata, wśród nich bażant po piemoncku i kanadyjski placek z dyni. Na sylwestrowe menu Robert Makłowicz i Piotr Bikont polecają rarytasy w rodzaju tart, kalmarów faszerowanych po baskijsku i moskiewskiej soljanki.

Wydanie z dodatkiem kulinarnym będzie wsparte promocją w telewizji oraz w tytułach Axel Springer Polska. Reklamę w telewizji przygotowała agencja PZL, media zakupił MediaCom.

Źródło artykułu:WP Wiadomości
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)