Palma z czekolady stanęła na rondzie de Gaulle'a...
...z okazji Międzynarodowego Dnia Czekolady!
Dzisiaj na rondzie de Gaulle’a pojawiła się druga palma, podobna kubek w kubek do tej stworzonej przez Joannę Rajkowską. Różnica jest jednak zasadnicza. Nowa palma jest zrobiona z czekolady.
Twórcami czekoladowego dziełka sztuki są cukiernicy z Fabryki Przyjemności E. Wedel. Czteroosobowy zespół Działu Rarytasów pod przewodnictwem medalisty mistrzostw Polski w cukiernictwie Janusza Profusa. Wytworzenie palmy pochłonęło 300 godzin i pół tony czekolady. Wyrób powstał z okazji Międzynarodowego Dnia Czekolady, który wypada właśnie dzisiaj.
Przed niezwykłą rzeźbą ustawiono tablicę „Z okazji Dnia Czekolady Wedlowi odbiła czekoladowa palma”. W jej sąsiedztwie stało od rana dwóch cukierników, którzy rozdawali przechodniom kubeczki z gorącą czekoladą.